Bewust (hard)lopen
Ben je in het verleden gestopt met hardlopen omdat je klachten erdoor verergerden of ontstonden? Sylvestercross 2012 Linda_reducedOf heb je als volwassene nooit hardgelopen, maar wil je wel eens kennismaken met de beginselen ervan? In 5 lessen van 1,5 uur leer je vanaf de basis een voor jou optimale (hard)looptechniek aan, waardoor je probleemloos je conditie op peil kunt gaan brengen, kunt afvallen, sterker worden, en ontspannen. Maar ook in het dagelijks leven kun je door bewustwording een andere houding en wandeltechniek gaan aannemen, waardoor je meer ontspannen en in een minder belastend patroon gaat bewegen.
De basis vormt een video-analyse van je loopstijl. Na 5 lessen kun je opnieuw middels een video-analyse waarnemen of je het doel, een makkelijkere manier van (denken over) bewegen, bereikt hebt. Wanneer je een video vertraagd afspeelt zijn zeer nauwkeurig allerlei houdingen minutieus te observeren, bijvoorbeeld:

  • De voetplaatsing. Een hiellanding belast meer het bewegingsstelsel dan een middenvoetlanding. Opgetrokken tenen creĆ«ren  zoveel spanning dat je er blessures van kan krijgen.
  • De hellingshoek. Sommige mensen lijken zich naar achteren te willen verplaatsen in plaats van naar voren.
  • De heuphouding. In voor- of achteraanzicht is soms duidelijk een knik naar buiten zichtbaar in de heup, de hip-drop genoemd.
  • De armzwaai. Vooral van opgetrokken schouders of een bovenlichaam dat veel roteert kan je je voorstellen dat dit heel veel energie kost.

Naast allerlei houdings- en bewegingstechnieken komen mentale technieken aan bod als ademhalings- en bewustwordingsoefeningen. Deze helpen om het lopen lichter te maken en meer te genieten van het proces dan het doel.
Indien je hier belangstelling voor hebt, bel me of stuur me een mail of meld je aan middels onderstaand aanmeldformulier.