De eerste afspraak (maken)

Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig. Je kunt telefonisch contact opnemen of mailen. Klik op contact voor de betreffende informatie. Als je belt tijdens het telefonisch spreekuur kun je direct met je vragen bij me terecht.

Ter voorbereiding vraag ik een intakeformulier in te vullen. Je kunt dit intakeformulier vanaf deze site downloaden. Uiteraard kan ik het formulier ook mailen. Vervolgens kun je het formulier afdrukken, invullen en meenemen tijdens het eerste consult. Ook kun je het digitaal invullen en uiterlijk een dag voor het eerste consult terugmailen, dan kan ik het vast doornemen.
Naast het ingevulde intakeformulier vraag ik om (indien van toepassing) ook het volgende mee te nemen: een lijst met gebruikte medicijnen, de resultaten van gerelateerde specialistische onderzoeken, of, in geval van baby of klein kind, het bevallingsverslag. Je kunt ervoor kiezen om eigen handdoeken mee te nemen om frequent wassen te beperken en daarmee het milieu te sparen.

Om een goed beeld te krijgen van je gezondheidstoestand en klachten, duurt een eerste bezoek 60-75 minuten. Dat is daarmee langer dan de vervolgafspraken van 45- 60 minuten. Het eerste consult bestaat uit een intakegesprek, een onderzoek en een eerste behandeling.

Als blijkt dat er sprake is van een onderliggende ziekte en osteopathie geen behandeling kan bieden, zal ik (terug)verwijzen naar de huisarts of specialist. Een osteopaat werkt samen met overige disciplines in de gezondheidszorg en vervangt nooit een huisarts of specialist.