Vrouw en zwangerschap
Een op de vijf vrouwen blijkt in Nederland ingeleid te worden bij de bevalling. Terwijl dit voor slechts 5% medisch gewenst zou zijn.

Op langere termijn krijgen heel veel vrouwen spijt van het laten plaatsen van een matje tegen verzakking van baarmoeder, blaas en/of darmen.

Veel vrouwen vinden het lastig om zich door een man te laten behandelen wanneer het gaat om vrouwspecifieke aandoeningen.

Bovenstaande berichten, gekoppeld aan mijn eigen ervaring met menstruatieklachten en zwangerschapsproblematiek, hebben mij als osteopaat ertoe gebracht om me op vrouwen en hun specifieke problemen te richten. Veel vrouwen hebben namelijk baat bij osteopathie. Ik heb diverse cursussen gevolgd gericht op vrouwspecifieke problemen (kleine bekken, zwangerschap) en als ‘bewegingsdeskundige’ kan ik veel tips en oefeningen meegeven. Tot slot ben ik als therapeut, maar ook als docent biologie, gewend te praten over ingewanden en (vrouwelijke) geslachtsorganen als normale onderdelen van het lichaam, waardoor vrouwen zich snel bij mij op hun gemak voelen.

Klik voor meer informatie op: