Wat doe ik met een huilbaby?
Op het consultatiebureau wordt niets gevonden, de kinderarts stelt ook geen afwijkingen vast en toch heb je het gevoel dat er iets niet klopt. Waarom huilt mijn kindje toch zo veel of zo hard?
Wat kan de oorzaak zijn?
Een ouder is heel goed in staat om de oorzaak van een huilbui te achterhalen: honger, slaap, onprettig gevoel door bv een volle luier, boertjes die even vastzitten of darmkrampjes. Bij buitensporig huilen is er meer aan de hand. Het kan zijn dat de bevalling net te snel of juist te langzaam is verlopen. Misschien zijn er hulpmiddelen gebruikt of was er sprake van bijvoorbeeld een stuitligging. Zat de navelstreng om de nek gedraaid of is je kindje veel te vroeg geboren en moest het eerst nog in de couveuse. Als een bevalling voor de moeder zwaar is dan is dit meestal voor het kind ook het geval. De krachten die op het lijfje inwerken zijn groot, het kan zijn dat er ergens in het lijfje nog spanning zit wat het kindje zelf niet meer kan neutraliseren.
Wat kan een osteopaat doen?
Een osteopaat helpt het kind deze spanning los te laten door zachte druk en beweging op de juiste plekken toe te passen. Soms geeft één behandeling al zo veel ontspanning dat nog maar één controleconsult nodig is. Soms is een traject van meerdere maanden nodig, geheel afhankelijk van het ‘trauma’ en hoe het kindje reageert op de behandeling. Een kind is wat dat betreft ook gewoon een mens.
Hoe werkt dit voor mijn baby?
Elke situatie is anders. Elke oorzaak is anders. Dus ook elke oplossing. En er is nog veel meer te vertellen.
Geen velden gevonden.