osteopaat Linda Zwiggelaar natuurosteopaat Linda Zwiggelaar

Ik ben aanvankelijk begonnen met geneeskunde en (na twee jaar) veranderd van studierichting en afgestudeerd als bioloog. Mijn hele leven al staat natuur en gezond leven in de vorm van goede voeding en voldoende bewegen centraal. Sinds 1999 is mijn interesse van de natuur buiten het menselijk lichaam weer terug naar de natuur van het menselijk lichaam verschoven. Ik begon toen aan de Academie voor Massage en Beweging. Tussen 2004 en 2010 volgde ik de opleiding osteopathie aan het Sutherland College in Amsterdam. Hier heb ik aanvullende kennis en vaardigheden opgedaan. In 2010 was ik aan het Sutherland College verbonden als co-therapeut en werkzaam op het IMC (Integraal Medisch Centrum) te Amsterdam. Sinds februari 2009 heb ik mijn eigen praktijk in Qi Amersfoort: centrum voor therapie, training en welzijn. Vanaf september 2013 hangt hier mijn diploma D.O. (Diploma Osteopathie), waarvoor ik een thesis heb verdedigd over oefeningen in de osteopathie.

De afgelopen jaren heb ik mij middels diverse aanvullende cursussen verder verdiept in de leer van de osteopathie. Daarnaast heb ik vanaf mijn vroege jeugd veel interesse in allerhande vormen van bewegen, waar ik nu nog steeds  workshops en lessen in volg: hardlopen, (tango)dans, Tai chi, Healing Tao, Taikiken, Yoga, acrobatiek, acro-yoga. De grondige kennis van de menselijke anatomie en fysiologie is een hulpmiddel. Mijn handen en handelen worden geleid door m’n intuïtie en tastzin: mijn belangrijkste instrumenten.

eigen ervaring en motivatie

De eigen ervaring met osteopathie was een belangrijke motivatie om zelf osteopaat te willen worden. In het 3e jaar van de opleiding kreeg ik schouderklachten na een rugzaktrektocht, iets wat ik vanaf m’n 18e jaarlijks deed. Al na een eerste behandeling was de meeste pijn verdwenen. En na nog een aantal behandelingen begon me iets anders op te vallen. Al zo lang ik me kon herinneren was ik jaarlijks zo’n 3 tot 4 keer verkouden, een verkoudheid die wel 3 weken kon duren. Ik was ervan overtuigd dat het in de genen zat, m’n moeder had ’t ook, niets aan te doen. Ook vond ik het heel normaal om menstruatieklachten te hebben, net als iedereen. Hoorde dat er niet gewoon bij? Elke maand een paracetamol om net even wat aangenamer deze dagen door te komen. Na een aantal osteopathiebehandelingen was ik niet alleen van de schouderklacht af, ook bleef de verkoudheid weg en was de paracetamol niet meer nodig. De theoretische basis van osteopathie is volkomen logisch voor mij. Deze gaat uit van dat alles in het lichaam met elkaar verbonden is en dus invloed op elkaar uitoefent. Hierdoor kunnen klachten zich manifesteren op een geheel andere plek dan waar de oorzaak zit. Naast de eigen ervaring zijn de verhalen waarmee cliënten (terug)komen van grote invloed op mijn begrip en ervaring met osteopathie.

Ik ben aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).
Vergoeding is mogelijk bij een groot aantal zorgverzekeraars
(indien aanvullend verzekerd voor Beweegzorg of complementaire geneeswijzen). Op de site van de NRO vind je hierover gedetailleerde informatie. Ook de zorgwijzer geeft een duidelijk overzicht.

Zie Tarieven en vergoedingen voor verdere informatie.

Gevolgde aanvullende cursussen:
2009WetensWaardig Weten voor de Osteopathie in de Praktijk
2010Orgaanpsyche I
2010Kleine bekken bij vrouwen
2011Orgaanpsyche II
2011-2013Geïntegreerde Technieken
2013Anatomy Trains (fasciale technieken)
2013Anatomy Trains (fasciale technieken)
2014-2015Osteopathie bij Kinderen
2015Trainerslicentie “Bewust Hardlopen”
2015-2016Herhaling Medische Basiskennis (verplicht gesteld door ziektekostenverzekeraars voor alle niet-BIG-geregistreerde therapeuten)
2016HT met Michael Winn
2016-2017Osteopathie bij kinderen (2e jaar)
2018-2019cursussen Anatomie (Heidelberg) en Embryologie (Gottingen)
2020Fascia congres en cursus Myofasciaal systeem in een transdisciplinaire benadering.
2021cursussen: Scoliose en Neuro-endocriene dysfuncties

yin yang

Hier zie je het yin in de yang in de yin… Het teken staat voor een dynamisch evenwicht, niets is absoluut zwart-wit. Jarenlange ervaring met oosterse bewegingssporten en meditatie hebben me een schat aan kennis en oefeningen gegeven. Met deze oefeningen kun je de verkregen bewegingsvrijheid zelf in stand houden.