Lysios Osteopathie

Effecten behandeling

De meeste klachten hebben een paar behandelingen nodig om te verdwijnen, maar vaak treden er bij een behandeling een aantal directe effecten op. Een cliënt kan tijdens of direct na de behandeling een warm, tintelend of prikkelend gevoel ervaren. Een eerste aanraking met de plek die verminderd beweeglijk is, kan ook pijn geven die na een tijdje wegtrekt. Na de behandeling treedt soms vermoeidheid op. Ook kan er een emotionele reactie plaatsvinden. Soms krijgt iemand na de behandeling korte tijd last van hoofdpijn of juist een verergering van de klacht. Dit zijn allemaal normale reacties. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt juist geactiveerd; het lichaam kan door de behandeling geprikkeld worden om een reactie die in het verleden niet heeft kunnen plaatsvinden nu wèl te geven. Er zijn vaak ook direct positieve effecten merkbaar. Cliënten merken vaak dat ze sneller in slaap vallen of beter doorslapen. Ook blijken ze vaak juist meer energie te hebben de dagen erna. Het kan ook zijn dat bovenstaande verschijnselen helemaal niet van toepassing zijn en de klacht al na de eerste behandeling verdwenen is.

Rust nemen en water drinken

Het is raadzaam om na de behandeling rustig aan te doen en je lichaam de kans te geven om te herstellen en de behandeling te verwerken. Er komen afvalstoffen in het bloed en deze dienen snel afgevoerd te worden. Drink daarom voldoende water na de behandeling. Ga nooit direct na behandeling intensief sporten. Ook is het niet verstandig om een afspraak met een eventueel tweede therapeut op dezelfde dag te laten plaatsvinden. Het is beter hier enkele dagen tussen te laten zitten.

Klachten verdwenen?

Als je klachten zijn verdwenen en er staat nog een behandeling gepland, dan is het raadzaam deze gewoon door te laten gaan. Het kan zijn dat je lichaam anders terug valt in het oude klachtenpatroon. Het is vervolgens raadzaam om elke 6 – 12 maanden preventief langs te komen voor een ‘check up’.