Sylvestercross 2012 Linda_reducedtrainingen

Blijven bewegen is een belangrijke factor om lichamelijke klachten te voorkomen of beperken. Sommige mensen blijken echter letterlijk tot stilstand te zijn gekomen. Herken je je hierin: pijnklachten ontnemen het plezier in bewegen of verergeren door inspanning; steeds terugkerende blessures; na zwangerschap en bevalling is het moeilijk om tijd te nemen voor jezelf en weer in beweging te komen; sporten is niet met de paplepel ingegoten en is niet deel gaan uitmaken van de leefstijl.
Uit de gesprekken met sommige cliënten blijkt dat ze vaak niet weten welke vorm van bewegen passend is voor ze. Er wordt een abonnement op de sportschool aangeschaft, men gaat een paar keer, en dat was het dan. Eigenlijk logisch, want een bewegingsvorm moet passend zijn. Ben je teamspeler of liever alleen bezig? Ben je vooral competitief ingesteld, of meer op de ervaring of de ontspanning gericht? Wil je je conditie vergroten, sterker, of leniger worden? Er zijn zo veel factoren die bij de keuze van een passende vorm van beweging een rol spelen. Hoe meer de vorm past, des te groter is de kans dat je de dagelijkse tot wekelijkse inspanning volhoudt.

Als bewegingsliefhebber bied ik vaste Lysios-klanten de service “In beweging komen” aan om in een klein groepje kennis te maken met een aantal verschillende bewegingsvormen. Zodat je kunt ervaren wat bij je past en je de volgende stap kan zetten naar een gezondere leefstijl.

Indien je denkt dat hardlopen wel wat voor je is, maar je hebt dit nog nooit gedaan of je ervaart het als te belastend, of je hebt steeds terugkerende (hardloop)blessures, maak dan kennis met “bewust (hard)lopen”. Hardlopen met tussen haakjes ‘hard’, want het gaat er helemaal niet om harder te leren lopen. Het doel is een houdings- en bewustzijnsverandering, waardoor je (hard)loopbeweging mee zal veranderen. Een video-analyse van je loopbeweging vormt de basis hiervoor.